maanantai 11. kesäkuuta 2018

Puhdas ruoka on enemmän kuin puoli ruokaa

Täällä ollessani on yhä enemmän oppinut arvostamaan puhdasta lähiruokaa. On mukavaa tassutella keskiviikkoisin ja perjantaisin lähitorille ja valita tuoreista, maukkausta raaka-aineista kulloinkin mieleisiään. Tomaattien ystävänä paikalliset tomaatit ovat suosikkejani ja eri lajikkeita riittää.


Täällä ainakin nämä Costoluto Fiorentino - tomaatit maistuvat huisan maukkaille. Mielestäni oikein oiva salaattitomaatti ja lähitorilla nämä tomaatit myydäänkin salaattitomaatteina. Lähituottajan mozzarella, Bufa Linda on voittanut meidän makutuomariston äänestyksen.


Mozzarella-pallot ovat keskikokoisa palloja ja yleensä tässä 250 g pussissa on viisi palloa. Tämä pussillinen maksaa noin 5 €. Laadukkaasta mozzarellasta kannattaa maksaa muutaman extra euron. Marketista saatat saada yhden, suuren pallon alle eurolla, mutta juuston maku ei kummoinen, varsin kumimainen.

Tomaatti-mozzarella-salaatti vaatii maukkaat, kypsät tomaatit, herkullisen mozzarellan ja tuorettakin tuoreemman basilikan. Mikä tärkeintä, on laadukas oliiviöljy, hippusellinen suolaa ja pippuria myllystä ja niin herkullinen alkuruoka on valmis. Punasipulit ovat täällä meheviä, eivät lainkaan kitkeriä. Olen yleisön pyynnöstä tuunannut perinteistä tomaatti-mozzarella-salaattia ja lisännyt ohuita punasipulin siivuja tomaattiviipaleen ja mozzarella-viipaleen väliin. Ei yhtään huono idea! Suositan sipulin ystäviä maistamaan tätäkin vaihtoehtoa.


Ja muistakaa syödä paljon marjoja, niissä niin paljon hyviä flavonoideja. Itse napsin marjoja välipalana, erityisesti pensasmustikat ovat suosikkejani. Täällä tuoreilla marjolla voi herkutella läpi vuoden.


Toivotaan, että Suomikin saa hieman vettä tänä kesänä osakseen, jotta metsien marjasato on tulevan syksynä mahdollisimman runsas.

Nautitaan kesästä ja kesän tuoreista, puhtaista herkuista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti