perjantai 25. toukokuuta 2018

Il parrucchiere

Ei nyt täytyy tälle päälle tehdä jotain piristävää! Minulle on alkanut pikku hiljaa ilmestyä harmaita hiuksia ja ne täytyy saada kyllä peittoon. Mutta mistä löydän hyvän kampaajan? Olinhan Suomessa käynyt luotto kampaajalla, Marjalla yli 20 vuotta. Kyllä on nyt ikävä Marjaa. Laitoin mieheni kysymään omalta paikalliselta parturiltaan, ketä kampaajaa hän suosittelee. Vinzenco oli vinkannut, että Ponte Chiassossa on taitava, nuori kampaaja Caro, jota hän suosittelee. Kampaamon nimeä hän ei  muistanut. Ei kun Google Maps esille ja hakemaan lähimmät kampaajat. Muutamien hakujen jälkeen Accontiature Veronica löytyi sieltä, mistä Vinzenco oli kuvaillut kampaamon olevan.

Soitin kampaamoon, mutta kukaan ei vastannut. Niinpä päätin lähteä paikan päälle varaamaan aikaa. Jaahas, että täälläkin on siesta-aika. Kampaamo aukeaa uudestaan klo 14.00. Ei kun takaisin kotiin päiväkahville ja päätin mennä klo 14.00 takaisin. Kampaaja-aika tuli nyt saada. Astuin kampaamoon sisään heti kello 14.00 jälkeen. Kampaamotuolissa istui jo vanhempi rouva ja iloinen ääni huuteli sisään tullessani Buongiorno. Kampaaja kertoi olevansa yksin kampaamossa tällä hetkellä ja se viikko näytti kiireiseltä. Loppu viikosta hänellä useampi hääkampauskin tulossa. Ei hätää, minulla ei ole kiire ja niinpä sain haluamani ajan seuraavalle viikolle. Jännittävää, mitähän siitä käynnistä tuleekaan?

Olin valmistautunut hyvin. Olin selaillut Pinterestistä hiusmalleja ja tallentanut haluamani mallin ja värisävyn puhelimen kuviini. Käynnin alkuun ihmettelimme kuvaa. Caro näytti omasta puhelimestaan kuvia, joita oli leikannut. Hän halusi varmistaa hiusten pituuden, ettei vaan tule liian lyhyttä. Oikein hyvä niin. Ensin hiukset huuhdeltiin ja sitten leikkaus. Kävipä se sukkelaan. Hiukseni kuivattiin ja sen jälkeen valiittiin yhdessä väri. Ennen värikäsittelyä Caro suojasi herkän päänahkani jollain suoja-aineella, joka ainakin tuntui kosteuttavan pään ihoa. Kun väri oli levitetty hiuksiin olikin jännittävä vaihe, jota Suomessa ei käytetä tai suomalainen kampaajani ei ainakaan käyttänyt. Pääni yläpuolelle asetettiin kuumahöyry laite. Kuulumma näin värin vaikutusaika puoliintuu ja vesihöyry suojaa hiuksia. Oke, paras uskoa.


Siinä päänahka höyryssä sitten tarjoiltiin mutkattomasti minulle tietysti un kaffe. Ai, kun olikin hyvät kahvit.


Istuin noin 20 minuuttia höyrylaite päässäni ja sitten oltiin valmiita. Ei kun pesupaikalle. Pesun lopuksi en ihan ymmärtänyt, mutta hän laittoi jonkun, vahvalle tuoksuvan "kiillon hiuksiini". Jaahas, mikähän se sitten onkaan? Täytyy seuraavalla kerralla älytä kysyä. Lopuksi hiukseni kuivattiin ja kiharrettiin. Ai, että olen tyytyväinen lopputulokseen. Kehuin Caroa ylitsevuotavasti ja varasin uuden ajan kuukauden päähän. Näin hän sai uuden, tyytyväisen asiakkaan. Kun oli tekemässä lähtöä, hän huikkasi, että voin tulla ihan milloin vaan, jos haluan "kiiltoa hiuksiin", niin hän tekee työn viidessä minuutissa. Oke, täytyy seuraavien viikkojen aikana tarkkailla, tarvitsenko hiuksiini kiiltoa ennen seuraavaa käyntiäni Acconciature Veronicassa :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti