tiistai 27. maaliskuuta 2018

Un caffè, per favore.


Jaa, mitähän kahvia sitä joisi? Täällä kahvin valitseminen on haastavaa suomalaiselle kahvinjuojalle. Caffè tai espresso on italialainen espresso. Eli jos pyydät Un caffè, saat tosiaankin espressokupillisen. Täällä on tapana juoda aamupäivällä kupillinen caffè, sekä  lounaan jälkeen. Kahvia ei litkitä pannukaupalla, kuten me suomalaiset olemme tottuneet juomaan. Jos kuitenkin haluat enemmän kuppiisi caffe, pyydä un caffè lungo, niin saat espresson pitkänä. Caffè doppio on sitten tuplaespresso. Caffè ristretto on taasen espressokupillinen hyvin voimakasta kahvia. Melkein kuin tukka lähtee. Täällä pienet marjaleivokset, jossa vaniljacreamiä täytteenä, ovat ihan mahtavia. Suosittelen maistamaan un caffèn kera.



Caffè corretto on esimerkiksi loraus grappaa sisältävä kahvi. Caffè maccihiato caldo on kahvia, jossa päällä on vaahdotettua maitoa. Caffè machiato freddossa taasen kahvin seassa on tilkka maitoa. Marocchino on ehdoton suosikkini kahvilassa eli espressoa, johon laitetaan kaakaojauhetta pohjalle, maitovaahtoa ja vielä hieman kaakaojauhetta päälle. Aivan ihanaa!



Jos illalla tai päivällisen jälkeen tekee mieli jälkiruuan kyytipojaksi espressoa, pyydä silloin caffè decaffeinato. Näin ei mene yöunet. Kahvissa ei siis ole kofeiinia. 



Cappuccino on meillekin tuttua pitkää kahvia, jossa lämmin maitoa. Täällä cappuccino juodaan aamupäivisin ja olet tosiaankin turisti, jos pyydät päivällä kahvilassa un cappuccino, per favore. Caffellatte on espresso, johon lorautat itsellesi sopimaksi katsoman määrän maitoa. Caffè shakerato espressoa, joka on sekoitettu shakerilla jääpalojen kanssa kylmäksi ja pinnalta vaahtoavaksi juomaksi. Latte macchiato on lasillinen lämmintä maitoa, jonne laitetaan vain hieman espressoa antamaan väriä.

Hyviä kahvihetkiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti