sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Pääsiäisen odotusta

Ihanaa, luonto alkaa puhjeta kukkaan talven jälkeen. Olen ehdoton kevätihminen. Pääsiäisen aika on minulle tärkeää aikaa. Olenhan syntynyt Pääsiäisen alla. Muutoksessa myös Pääsiäisen valmistelu rutiinit kokivat muutoksen. Täällä nurmikko on jo vihreää, joten tuntui vähän turhalle kylvää rairuohoa. Enpä tosin ole nähnyt kaupoissa rairuohon siemeniäkään. Kissan ruohon siemeniä tosin löytyy, niistä olisin saanut ruohon halutessani, mutta ei. Nyt ei nappaa.

Keväinen luonto on ihanan värikylläinen ja haluan tuoda väriä myös sisälle kotiin. Hetki sitten kävin pienellä kävelylenkillä ja nautin auringosta. Könysin vuoren seinämälle poimimaan muutaman keltaisena kukkivan pensaan oksan. Olen hurahtanut keltaisiin kukkiin, joista en aikaisemmin paljoa perustanut. Suunnittelin, että otan vitriinin päältä Iittalan punaisen boolimaljan ja laitan oksat maljaan. Näin saan sitä kaipaamaani väriä ympärilleni. Kaivoin vitriinin uumenista myös värikylläisen Saviheinäpuodin savikukon, jonka olen saanut vuosia sitten syntymäpävälahjaksi Lopen terveysaseman väeltä. Iloinen kukko pöydälle keltaisen ja punaisen seuraksi ja lopputulokseen olen erittäin tyytyväinen. Pienellä vaivalla ja suunnittelulla melko mukavan näköinen asetelma. Saas nähdä, kuinka kauan kukat viihtyvät maljassa, vai täytyykö lähteä Pääsiäiseksi vielä kukkakauppaostoksille?



Jokatapauksessa suunnistan kukkaostoksille heti alkuviikosta. Talomme edustalla olevat sementtiset kukkamaljat huutavat tyhjyyttään. Polkasen pyörälläni pitkin Comon rantatietä Comoon kukkaostoksille. Sillä olen bongannut hyvän kukkakaupan keskeltä vanhaa kaupunkia. Ei, kyllä vaihdankin pääsiäiskukkaset hieman herkemmiksi, ehkäpä kirsikkapuun kukkien oksiksia? Saas nähdä, mitä ensiviikolla saan aikaiseksi.




Perjantaita vietimme rantatietä kulkien ja nauttien upeasta ilmasta. Oli jotenkin huvittavaa huomata, että turistit ovat saapuneet. Itseämme emme enää kahden kuukauden jälkeen pidä turisteina. On jotenkin rentouttavaa kadota turistimassaan, puhua omalla äidinkielellä ja olla turisti muiden turistien joukossa.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti