sunnuntai 18. maaliskuuta 2018

Veitola vs. Huhtasaari vs. tuulahdus kevätmuodista

Suorasanaiset ihmiset pitävät suorasanaisista kanssaihmisistä, näin totesivat Maria Veitola ja Laura Huhtasaari Marian yökyläillessä Lauralla. Tässä asiassa olen kyllä samaa mieltä. Tunnustaudun itsekin suorasanaiseksi. Olen tässä muutaman päivän pohtinut seuratessani Suomen uutisointia, mitä onkaan suorasanaisuus? Maria ja Laura ovat verbaalisesti lahjakkaita ja siis hyviä puhujia. Molemmilla on vahvat mielipiteet asioista. Mielestäni molempien asenteet saavat jopa fanaattisia  piirteitä heidän keskustellessaan esimerkiksi ulkomaalispolitiikasta. Molemmat ovat mielestään oikeassa, eikä kompromissia tähän keskusteluun synny, kuten Huhtasaarikin totesi. Seurasin heidän hampaiden kalistelua huvittuneena ja ajattelin, että miksi tuo Veitola änkeää toisen kotiin, jos ei pysty pitämään mielipiteitään ominaan, hiljaisuudessa. Omien mielipiteiden esittäminen ainoina oikeina saa minut näkemään punaista. Miten joku voi olla niin moukka, pah! Tosin sehän tässä ohjelmassa onkin kiinnostavaa, mitä Veitola seuraavaksi täräyttää ja tuputtaa omia mielipiteitään. Toiset ohjelmaa katsovat hurraavat Marian sutkautuksille, toiset kiukustuvat ja toisille ohjeman katsominen on pelkää hauskaa ajanvietettä. Eli luultavammin ohjelman tuottajan kaikki tavoitteet täyttyvät. Tuohon suorarasanisuuteen palatakseni, olen tullut seuraavaan johtopäätökseen, että suorasanisuus on asioiden esille nostamista rehellisesti, loukaamatta ketään, eikä tuputtamalla moukkamaisesti ja kovaäänisesti omia, niitä ainoita oikeita mielipiteitään.

Sitten hieman kevyempään aiheeseen - vaatekaapin päivitys kevääseen alkakoon. Ainakin näin aluksi ajatuksen tasolla. Täällä on aika ottaa kevyemmät takit ja kengät käyttöön, jotta ennättää kevätvaatteita vielä käyttämään. Kuulemma paikallisten mukaan kahden viikon kuluttua alkaa kevät. Minä toisin olen jo elänyt kevättä siitä saakka kun tammikuussa tänne tulin.

Katumuoti täällä on monen kirjavaa, mutta täälläkin katukuvassa tummat talviaatteet ovat valta-asuste. Talven täällä pärjää hyvin kävelykengill. Trendikästä on pukea mustat, ruskeat, kultaa kimaltavat tai hopean hohtoiset nauhalliset loafer-kengät jalkaansa. Kevyemmissä jalkineissa näyttää kulta ja hopea olevan suosikki värejä. Mustat tai pystyraidalliset, kevyet leveälahkeiset housut ja kellohameet näyttävät myös tekevän tuloaan katukuvaan. Eli ostoksille on mentävä. Tosin kaapistani löytyy aina kestosuosikit, vaalea trenssi, farkkutakki ja vihreä rennompi ulkoilutakki. Pidän ja uskallan pukea jotain pantterikuosia myös päälleni ja tein hyvän, edullisen löydön -patterikuosisen piloottitakin. Mustat huoust, kellohame tai mekko takin alle. Kultaiset kevyet loaferit jalkaan ja eikun tervetuloa kevät Tiinalle tänne Lombardiaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti