tiistai 6. maaliskuuta 2018

Tervetuloa Como-järvelle

Kiitos blogaaja Ruusulle kannustavasta palautteestasi blogiani kohtaan. Näin kirjoittaminen saa uutta puhtia.



Como-järven seutu on matkailukohteena oiva myös näin talviaikaan. Tosin taidamme mennä huimaa vauhtia lumisateiden ja pikku pakkasten jälkeen kohti kevättä. Näin aamupäivällä lämpömittari näyttää jo 15 astetta plussaa. Ihanaa, rakastan kevättä ja Pääsiäisen aikaa, joka on pian tulossa. Talvi- ja alkukevään aikana sinulla on mahdollisuus rauhassa, ilman ruuhkia tutustua Lombardian nähtävyyksiin ja sen herkulliseen ruokakulttuuriin, Lombaridian juustoihin ja viineihin. Jos haluat kaupunkimatkailua ja kiireetöntä lomaa kauniissa järvimaisemassa, sinun kannattaa harkita tulla tälle seudulle. Aivan viehkoja hotellivaihtoehtoja löytyy googlaamalla yleisimmillä hotellimajoitusta tarjoavilla sivuilla. Tai suositan varaamaan suoraan hotellista majoitusta, näin saatat säästää huomattavastikin. Mutta muista, että täällä ei puhuta niin hyvää englantia, kuin me suomalaiset matkatessamme oletamme.



Talviaikaan Cernobbion ja Comon rannoilta lähtee laivaliikennettä Como-järven muihin viehkoihin pikku kaupunkeihin. laivan sisätilat ovat lämmitetyt ja pääset nauttimaan kauniista järvimaisemasta kiireettömänä lomapäivänä. Ota matkakohteeksi esimerkiksi Cario Urio ja käy syömässä herkullinen pasta-tai pizza-ateria. Mutta muista, että useimmat pizzeriat sekä ruokaravintolat ovat kiinni klo 13.00-15.30. Mikäli ravintola on auki tuona aikana, niin saat  ravintolasta ainostaa juomaa ja pientä suolaista, kuten oliiveja ja sipsejä.



Täältä järven eteläpuolelta Comosta, Como San Giovannin asemalta pääsee kätevästi junalla Milanoon. Paikallisjunalla matka tosin kestää noin 50 minuuttia. Mutta mikä sen mukavampaa matkan aikana, kuin katsella ja kuunnella italiaa ja  eloisia italialaisia. Ja mikä mukavinta, yhdensuuntainen junamatka maksaa aikuiselta 4,80€. Matkalipun ostat kätevästi aseman lipunmyynnistä tai automaatista. Muista leimata lippusi ennen asemalaiturille menoa, sillä junissa ei ole leimasinautomaatteja. Seikkailu Milanoon alkakoon.

Jää viimeisellä Milanon pysäkillä pois. Odota, että olet Milan Porta Garibaldissa. Muista säilyttää junalippusi. Tarvitset lippua portin lukulaitteessa, jotta pääset ulos. Ulospääsyä junalaitureilta vartioivat vartijat, joten ole tarkkana ettet kadota lippua. Metrolle pääset kätevästi kävelemällä asemalta suoraan ulos ja suoraan Garibaldin Metroasemalle. Metrolinjat ovat erivärisiä. Mikäli haluat suoraan Duomo di Milanon sykkeeseen, ota punaisen linjan metro. Osta peruslippu automaatista, joka on hinnaltaan 1,50€ ja sitten vartioiden vartioimien porttien kautta metroon. Kun astut kolmannella pysäkillä metrosta ulos, niin seuraa Duomon kylttejä ja hupsista olet suurella, ihmisvilinää olevalla torilla ja vasemmalla takanasi on ehdottomasti ihailun arvoinen Duomo di Milano. Liput katerdraaliin saat lippumyymälästä. Mene kävellen torin halki vasemmalle puolelle Duomoa ja jatka noin 50 metriä eteenpäin. Näetkin lippumyymäläm museon jälkeen oikealla. Sinua vastassa on lipputoimiston henkilökuntaa, joka ojentaa sinulle vuoronuremon lipunmyyntikassalle. Jos lipunmyynnin eteisessä ruuhkaa, ota itse automaatista oikealta vuoronumero. Jos haluat tutustua vain lipunmyynnin myymälään, et tarvitse vuoronumeroa. Voit valita eri Duomon tarjoamista nähtävyysvaihtoehdoista, mutta jo peruskierros katedraalissa 2,50€ on ehdottomasti hintansa arvoinen.


Kun olet nyt Milanon ytimessä on ympärilläsi lukuisia myymälöitä. Käy ehdottomasti, ainkin läpikävele galleria Vittorio Emanuele II. Voit kävellessäsi ostoskeskuksessa törmätä lattiamarmorissa kuvioituun härkään. Uskomuksen mukaan pyörimällä oikealla kantapäällä härän sukuelinten kohdalla, häviävät ympärilläsi olevat pahat henget.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti