torstai 8. maaliskuuta 2018

Täydellinen Kansainvälinen naistenpäivä

Aamulla heräsin, kun auringonvalo pilkisti ikkunaluukkujen välistä. Ihanaa, täydellinen päivä pihan kupsutukseen tulossa. Aurinko paistoi täydeltä terältä ja lämmintä varjossakin oli + 15 astetta. Ensimmäinen nokkosperhonen bongattu ja hei, ihanaa sitruunaperhosetkin lentelevät pensasaidan viertä. Odotin, että keltaistakin, keltaisempi perhonen pysäyttäsi lentonsa hetkeksi, jotta saisin kuvan. Mutta ei, hän jatkoi vaan lentoansa. Kuivia lehtiä pihalta rapsuttaessani nautin, kuinka kevät tekee täällä tuloaan. Nurmitäydykkeet, keto-orvokit ja nurmikkopäivänkakkarat nostavat hentoja varsiaan ja kukintojaan maasta kohti auringon valoa.






Oli mulla kaverikin ulkona, Vito tietty. Vanha herra makoili milloin missäkin. Jos avasin takapihan portin, viedessäni lehtiä joutomaalle, kipitti vanha herra viivana portista ulos. Tuli myös vauhdilla pihaan, kun sanoin, että naapurin iso koira tulee ja syö pikku koiran. Voi, että hän on hupsu. Ihana kaveri.



Via Roman varrella,  Maslianicon ja Cernobbion rajalla on upeita leipomuksia tekevä leipomo Forno & Contorno.


Laitoin pojan asialle ja näin upean kakun hän toi tullessaan. Makea kakunpohja oli pilkottu neliöiksi. Kakun keskellä oli vanijacreamiä ja ulompana kermavaahtoa. Kaikessa yksinkertaisuudessaan aivan ihana oivallus näin Kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi. Mitä sitä enempää tasa-arvon nimissä kaipaiskaan, kuin vapautta tehdä sitä, mistä todellakin nauttii. Hyvää naistenpäivää kaikille naisille - olemme kaikki tärkeitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti